Hækleprøve – øv!

Ja, vi hader det alle sammen! Jeg har endnu ikke oplevet, at der rent faktisk findes folk, der elsker at lave hækleprøver. Og som udgangspunkt gør jeg alt, hvad jeg kan for at undgå det, for jeg synes simpelthen, at det er spild af tid.
MEN! Ind imellem er man bare nødt til det – og til CAL’en er det bare en nødvendighed for at sikre, at man får bare nogenlunde de korrekte mål og har den korrekte mængde garn.

Og i dette tilfælde var det ret godt, at jeg gjorde det. Jeg er nemlig god til at vælge den rigtige nål for at ramme korrekt hæklefasthed, hvad angår bredden – men den glipper for mig i højden.
Mine sting er nemlig for høje. Jeg ville derfor ende ud med et resultat, der passer i bredden, men som bare er alt for langt.
Det var ikke meget ved siden af, men alligevel nok til at jeg følte, at jeg måtte gøre noget ved det. Hæklefastheden i denne CAL kan findes 20 sting over 16 rækker = 10×10 cm – eller ved 1 rk stangmasker og 1 rk fastmasker – de skal gerne tilsammen fylde 1,25 cm – mit fyldte knap 1,50 cm. Så på 16 rækker ville jeg i stedet for 10 cm få knap 12 cm. Måske lyder de knap 2 cm ikke af meget, men da CAL’en ender med omkring 180 cm langt, så ville mit i stedet blive knap 216 cm, og så er det pludselig en forskel på næsten 36 cm!

Så hvordan fikser man det?!
LillaBjörn’s Crochet World under informationssiden til denne CAL er der et link til en super fin YouTube video, der viser, hvordan man med sin hæklestil kan ændre i højden på stingene – både til at blive højere og lavere.
Videoen er lavet af “It’s all in a Nutshell Crochet“, som er en virkelig dygtig hækler. Hendes YouTube kanal er absolut værd at følge (klik på hendes navn, så kommer du ind til hendes kanal).
Jeg sætter lige det direkte link til videoen ind her:
Golden Loop – How to adjust for stitch height

Jeg vil absolut anbefale, at man laver en hækleprøve!
Det giver en et bedre resultat i sidste ende – og så har jeg nu lært, hvordan jeg selv justerer højden på mine sting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + ten =